Σάντουιτς με σάλτσα γιαουρτιού, ρόκα και αυγό

Σάντουιτς με σάλτσα γιαουρτιού, ρόκα και αυγό

Συνταγή: CooKika (συνεργάτης medNutrition)

Υλικά

Για 2 μερίδες

  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης για τοστ
  • 4 φέτες κίτρινο τυρί FINA
  • 2 αυγά βρασμένα
  • μια χούφτα σαλάτα ρόκα
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.
  2. Φρυγανίζουμε το ψωμί και απλώνουμε στη μία πλευρά κάθε φέτας, τη σάλτσα γιαουρτιού.
  3. Προσθέτουμε μια φέτα κίτρινο τυρί FINA σε κάθε φέτα ψωμί.
  4. Στις δύο από τις τέσσερις φέτες, προσθέτουμε το αυγό κομμένο σε φέτες και τη ρόκα.
  5. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί και σερβίρουμε.
Μια μεσαία μερίδα περιέχει:
Ενέργεια
kcal
394
20%
Λιπαρά
15,0g
21%
Κορεσμένα λιπαρά
6,5g
33%
Υδατάνθρακες
30,0g
13%
Συνολικά σάκχαρα
7,5g
8%
Πρωτεϊνες
33,0g
73%
Φυτικές ίνες
4,0g
17%
της Ενδεικτικής Ημερήσιας Πρόσληψης (GDA, Duideline Daily Amount)