Μπαγκέτα με τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά

Μπαγκέτα με τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά

Tip: Μία καλή θρεπτική επιλογή για ένα χορταστικό μεσημεριανό στο γραφείο ή ένα πλήρες βραδινό γεύμα. Επιλέξτε μπαγκέτα ολικής αλέσεως και αυξήστε την ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών.

Υλικά

Για 1 μερίδα

  • 1 µέτρια µπαγκέτα ολικής αλέσεως
  • 3-4 φέτες ντοµάτα 
  • 1 φύλλο µαρούλι 
  • 2 φέτες τυρί FINA 
  • 1 φέτα γαλοπούλα βραστή 

Dressing

  • ½ κ. γλυκού ελαιόλαδο 
  •  ½ κ. γλυκού βαλσάµικο
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.
  2. Φρυγανίζουμε το ψωμί και απλώνουμε στη μία πλευρά κάθε φέτας, τη σάλτσα μας.
  3. Προσθέτουμε μια φέτα κίτρινο τυρί FINA σε κάθε φέτα ψωμί.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαρούλι και τη γαλοπούλα.
  5. Κλείνουμε τη μπαγκέτα και σερβίρουμε.
Μια μεσαία μερίδα περιέχει:
Ενέργεια
kcal
517,90g
25,9%
Λιπαρά
13,6g
19,5%
Κορεσμένα λιπαρά
5,7g
28,6%
Υδατάνθρακες
63,5g
27,6%
Συνολικά σάκχαρα
8,8g
9,8%
Πρωτεϊνες
38,7g
86%
Φυτικές ίνες
10,8g
44,8%
της Ενδεικτικής Ημερήσιας Πρόσληψης (GDA, Duideline Daily Amount)