Χρωματιστά λαχανικά au gratin

Χρωματιστά λαχανικά au gratin

Συνταγή: CooKika (συνεργάτης medNutrition)

Υλικά

Για 4 μερίδες

  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 πατάτα
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150g κίτρινο τυρί FINA τριμμένο
  • ξερό θυμάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Κόβουμε σε αρκετά λεπτές ροδέλες τα κολοκυθάκια, την μελιτζάνα, την πατάτα και τις ντομάτες.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα σωτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος αδειάζουμε τα σωταρισμένα κρεμμύδια και σκόρδα.
  5. Τοποθετούμε τα λαχανικά μας εναλλάξ όρθια, σε σχήμα ντόμινο, μέχρι να καλυφθεί όλο το σκεύος.
  6. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  7. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, καλύπτουμε τα λαχανικά με το τριμμένο κίτρινο τυρί FINA και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Μια μεσαία μερίδα περιέχει:
Ενέργεια
kcal
293
15%
Λιπαρά
15,3g
22%
Κορεσμένα λιπαρά
4,3g
21%
Υδατάνθρακες
24,3
11%
Συνολικά σάκχαρα
3,0g
3%
Πρωτεϊνες
16,0g
36%
Φυτικές ίνες
2,0g
8%
της Ενδεικτικής Ημερήσιας Πρόσληψης (GDA, Duideline Daily Amount)