Θρεπτική σαλάτα με μπρόκολο
Θρεπτική σαλάτα με μπρόκολο
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 1 μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
- ¾ κούπας σταφίδες
- ½ κούπα χοντροσπαμένα αμύγδαλα
- 3 κ.σ. ηλιόσπορο
- 200g κίτρινο τυρί FINA κομμένο σε κύβους
Dressing
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι balsamico
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Καβουρδίζουμε ελαφρά πρώτα τα αμύγδαλα και έπειτα τον ηλιόσπορο, για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.
- Σε μια σαλατιέρα ή βαθύ μπολ βάζουμε το μπρόκολο, τις σταφίδες, τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια κίτρινο τυρί FINA.
- Σε ένα βαζάκι χτυπάμε τα υλικά για το dressing και αδειάζουμε πάνω από την σαλάτα.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Μια μεσαία μερίδα περιέχει:
της Ενδεικτικής Ημερήσιας Πρόσληψης (GDA, Duideline Daily Amount)